Обратно към пълната версия на статията »

Йовчев готов да участва на Европейското първенство

Йовчев готов да участва на Европейското първенство
Аз бях щастлив, че бях сред млади хора на най-големия спортен форум, каза ветеранът от 6 олимпиади Йордан Йовчев. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Гимнастикът Йордан Йовчев е готов да участва и на предстоящото Европейско първенство.

Българинът, който се класира на седмо място на халки в Лондон, като участва на шеста олимпиада, заяви, че в момента се чувства във форма, и е готов за още едно състезание.

„В момента се чувствам много добре и мога да участвам на халки на Европейското първенство. Определено, ако се чувствам добре, както в момента, искам да направя още едно състезание. Не мога да кажа дали ще стане, ще го направя за себе си. Ако не се случи, така е трябвало," каза пловдивчанинът пред „Нова телевизия".

Йордан Йовчев коментира, че няма специални ритуали преди състезание.

„Просто си представям съчетанието и каквото стане," каза гимнастикът и сподели, че е доволен от представянето си в Лондон.

„Според мен се представих достойно. Самото влизане във финала изпълни нашите цели. Допуснах и лека грешка при приземяването, но не мисля, че дори и да го бях изпълнил перфектно, щеше да ме е яд, ако бях останал четвърти. Аз бях щастлив, че бях сред млади хора на най-големия спортен форум," допълни още Йордан Йовчев.

Гимнастикът ни потвърди и първоначалното си мнение, че златото е трябвало да спечели китайският гимнастик, който остана втори в крайното подреждане.

Йордан Йовчев специално благодари на всички за подкрепата и пожела късмет на всички българи, които продължават в състезанието в Лондон.

#Лондон 2012 #Олимпиада #Йордан Йовчев #спортна гимнастика #Европейско първенство