Българските волейболисти разгромиха и Австралия на Лондон 2012

2 август 2012, четвъртък / 15:58;
Българските волейболисти разгромиха и Австралия на Лондон 2012
Българският национален отбор по волейбол записа чиста победа с 3:0 (25:23, 25:21, 25:22) над отбора на Австралия и запази първото си място в група „А“ на волейболния турнир на Олимпийските игри. Снимка: Reuters

Българският национален отбор по волейбол записа чиста победа с 3:0 (25:23, 25:21, 25:22) над отбора на Австралия и запази първото си място в група „А“ на волейболния турнир на Олимпийските игри.

Наставникът Найден Найденов заложи на Николай Николов и Виктор Йосифов в центъра, както и на капитана Владимир Николов в по-голямата част от двубоя.

Именно Николов бе един от най-добрите на терена, а най-силният елемент в играта на българите бе блокадата.

„Лъвовете“ не играха на върха на възможностите си и изоставаха сериозно в началото на втория и третия гейм, но направиха достатъчно, за да стигнат до чиста победа, предаде БГНЕС.

България е единственият отбор без загуба в група „А“ и води еднолично, като тимът е загубил само един гейм от началото на турнира.

Следващият мач на България е в събота срещу Аржентина от 22:00 часа, а последната среща на волейболистите в групата е срещу Италия в понеделник.