Обратно към пълната версия на статията »

Гроздева и Бонева не успяха да се класират на финал

Гроздева и Бонева не успяха да се класират на финал
Олимпийската шампионка от Сидни и Атина Мария Гроздева, която участва на шестите си Олимпийски игри, имаше сериозен шанс да продължи на финала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След сериозна драма Мария Гроздева и Антоанета Бонева не успяха да се класират за финала в дисциплината 25 метра спортен пистолет на олимпийския турнир по стрелба в Лондон.

Двете български представителки в стрелбата не успяха да преминат квалификациите в сряда, като двукратната олимпийска шампионка Гроздева остана девета в квалификациите, а Бонева завърши на следващото, 10-о място, предаде БГНЕС.

Драмата обаче бе пълна, тъй като само първите осем места даваха право на участие на финала, който е от 17:30 часа.

Олимпийската шампионка от Сидни и Атина Мария Гроздева, която участва на шестите си Олимпийски игри, имаше сериозен шанс да продължи на финала.

Тя, заедно със Зорана Арунович от Сърбия и Йонг Сук Джо от Северна Корея, трябваше да участва в т.нар. „шут оф“ (престрелка) заради еднакъв брой точки. За съжаление Гроздева записа 48 точки в него и остана девета в класирането.

Севернокорейката и сръбкинята, които постигнаха съответно 50 и 49 точки, продължават на финала заедно с останалите шест състезателки.

Бонева пък, която е дебютантката на Олимпийски игри, записа актив от 582 точки и също не успя да се класира за местата, даващи право на участие в битката за разпределение на медалите. Ким Джангми от Южна Корея спечели квалификацията с олимпийски рекорд.

#Мария Гроздева #Антоанета Бонева #стрелба #Олимпиада #Олимпийски игри #Лондон