Обратно към пълната версия на статията »

Успех на българите на петия ден от Игрите!

Успех на българите на петия ден от Игрите!
Голямата надежда на България за олимпийски медал в Лондон от боксовия турнир Детелин Далаклиев започна с лесна победа участието си в категория до 56 килограма. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Деветима българи ще вземат участие в състезанията на петия ден на Летните Олимпийски игри в Лондон.

В 11:00 часа започват квалификациите за спортна срелба с пистолет на 25 м. В съревнованието ще вземат участие олимпийската шампионка от 2000 и 2004 г. Мария Грозева и дебютантката на Олимпийските игри Антоанета Бонева.

Нина Рангелова, която досега на Игрите успя да подобри два национални рекорда, но не се класира за финалите на плуване 200 м и плуване 400 м, ще се включи в сериите по плуване 100 м свободен стил от 12:00 часа.

В 13:49 часа Явор Христов ще участва в състезанието по стрелба с лък, като ще се изправи срещу Луис Алварес (Мексико).

В 15:10 часа пък ще започне двубоят по фехтовка, сабя между Маргарита Чомакова и Олга Карлан (Украйна).

Състезанията по ветроходство, клас RS-X за мъже и за жени, ще започнат съответно в 14:00 ч. и в 16:00 ч., като в тях ще се съревновават Йоан Колев и Ирина Константинова.

В 16:45 часа започва двубоят от първи кръг по бокс в категория до 91 кг, в който един срещу друг ще се изправят спортистът от легендарната фамилия Пулеви – Тервел Пулев, и Сюансон Ван от Китай.

В 22:45 часа пък ще се проведе мачът от осминафиналите по бокс в категория до 56 кг. В него ще се срещнат голямата надежда на България за олимпийски медал Детелин Далаклиев и Ибрахим Бала от Австралия.

#Олимпийски игри #Лондон #Антоанета Бонева #Лондон 2012 #Нина Рангелова #рекорд #Явор Христов #Мексико #Маргарита Чомакова #Украйна #Йоан Колев #Ирина Константинова #Тервел Пулев #Китай #България #Детелин Далаклиев #Австралия