Обратно към пълната версия на статията »

Дейвид Хаселхоф на 60!

Дейвид Хаселхоф на 60!
Хаселхоф бе включен в Книгата на рекордите „Гинес“ като най-гледаната телевизионна звезда в света. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Прочулият се със сериала „Спасители на плажа“ актьор Дейвид Хаселхоф празнува рожден ден на 17 юли, като тази година той навършва 60.

Телевизионният ветеран първо привлече вниманието върху себе си с участието си в сериала „Рицарят ездач“ през 1982 г., а след това се прочу с ролята си в друг сериал – „Спасители на плажа“, чийто първи епизод бе излъчен през 1989 г., припомнят БТА и bTV.

По повод 60-годишнината на известния актьор глобалната независима новинарска мрежа WENN (World Entertainment News Network) публикува някои интересни факти от живота му:

- Хаселхоф, който е с германски произход, има много свои фенове в Германия, макар да не говори немски. За всички телевизионни шоута и филми в Германия той е дублиран от актьора Андреас фон дер Меден, който озвучава също Жабока Кърмит в „Мъпетите“.

- Хаселхоф е голям фен на спортовете на открито – обича да се гмурка във водата с водолазен костюм, да шофира бързи коли и да се спуска с гумена лодка по бързеи.

- Актьорът имаше успешна кариера като певец в Европа през 80-те години на миналия век със сингъла Looking for Freedom и бе поканен да го изпълни на Берлинската стена в навечерието на Нова година през 1989 г., след като бе обявен за най-популярния артист на годината в Германия.

- Дебютира на Бродуей в мюзикъла „Джекил и Хайд“ през 1995 г. Оттогава е участвал в редица други постановки, сред които „Брилянтин“, „Исус Христос Суперзвезда“ и The Rocky Horror Show.

- Актьорът, който изпълнява ролята на Мич Бюканън в сериала „Спасители на плажа“, стана истински герой, след като спаси двегодишно момиче от удавяне в Малибу, Калифорния, докато участваше във фотосесия на брега през 1995 г. Същата година той се притече на помощ и на човек, пострадал при автомобилна катастрофа в Лос Анджелис.

- Хаселхоф бе в Книгата на рекордите „Гинес“ като най-гледаната телевизионна звезда в света, но титлата му бе отнета миналата година от Хю Лори, който изпълнява главната роля в сериала „Д-р Хаус“.

- Хаселхоф обича телевизионните риалити шоута – той 4 години бе съдия в „Америка търси таланти“, считано от 2006 г., и освен това взе участие в „Да танцуваш със звезди“ и в журито на „Великобритания търси таланти“.

Актьорът има две дъщери от бившата си съпруга Памела Бах – 22-годшната Тейлър Ан и 19-годишната Хейли.

#д-р Хаус #Хю Лори #Книгата на рекордите Гинес #Берлинската стена #Мъпетите #Германия #Брилянтин #Спасители на плажа #Европа