Обратно към пълната версия на статията »

Учителки социалистки: Никакъв джендър в час

Учителки социалистки: Никакъв джендър в час
A A+ A++ A

Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията за решението да не се ратифицира Истанбулската конвенция.

"В никакъв случай не отстъпвай под натиска на ПЕС и Сергей Станишев", заръчаха пловдивските социалисти на Корнелия Нинова.

"Ние бяхме най-активни в кампанията против насилието над жените, но не приемаме джендър идеологията", заявиха жените социалистки, съобщават от "Позитано 20".

Те благодариха на парламентарната група, че внася промени в Наказателния кодекс, с които насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията. Нинова ги информира, че в петък депутатите ще предложат и създаването на кризисни центрове за пострадали от домашно насилие.

"По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция”, добави тя.

 

Учителки от региона изразиха недоволството си от опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и заявиха категорично, че няма да допуснат такова в техните часове.

“Образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, учи се Възраждане без да се е учило Средновековие. Българчетата не знаят кой е цар Калоян. Изтрива се паметта ни за история и българщина. Изопачават се и се идеологизират исторически факти, а сега и джендър образование”, споделиха още преподавателите.

По думите им едно цяло поколение се осакатява, то няма да знае род и няма да има ценности.

“На всяка цена трябва да защитим децата си. Няма да отстъпя под натиска. Бъдете спокойни. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал”, заяви Корнелия Нинова.

В дискусията бе изтъкнато, че държави, които често се дават за положителен пример, като Великобритания, Унгария, САЩ и други още не са ратифицирали конвенцията.

“Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си”, обобщи Нинова.

В срещата участие взеха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, с който присъстващите коментираха организационни въпроси и подготовката за местните избори, както и областният председател на партията Георги Гергов и общинският Красимир Трифонов.

#БСП #Истанбулската конвенция #Корнелия Нинова