Обратно към пълната версия на статията »

Най-малко 12 загинаха при пожар в Ню Йорк

Най-малко 12 загинаха при пожар в Ню Йорк
A A+ A++ A

Най-малко 12 души загинаха, а четирима са тежко ранени след пожар в жилищна сграда в нюйоркския квартал Бронкс. Причинте за пожара се изясняват.

Пожарът лумва на първия етаж на тухлена сграда около 19 часа местно време. В пеeтажното здание, строено преди 100 години, има 20 апартамента. На място пристигат няколко пожарни коли. Повече от 160 пожарникари се борят с пламъците няколко часа. По думите на очевидци, огънят се е разпространил много бързо.

Кимбърли Уилкинс, очевидец на пожара: Всичко се случи много бързо. Пожарните още не бяха тук, когато започна да излиза дим от сградата... Започнаха да извеждат хората, но пожарът се разгоря много бързо. Чувахме викове, викове за помощ, крещяха „огнен ад“. Знаехме, че става нещо ужасно...

Причините за огъня ще се изясняват. Сред жертвите има дете на една година, а най-възрастният загинал е на 50. От сградата са изведени невредими 12 души. Кметът на Ню Йорк - Бил Де Блазио обяви, че останалите обитатели на обгорялата сграда ще бъдат настанени в намиращото се наблизо училище. В града в момента е необичайно студено, заради арктическия студ нахлул в САЩ през последните няколко дни. Де Блазио определи пожара като най-зловещата трагедия от 25 години насам.

Бил Де Блазио, кмет на Ню Йорк: На мястото на тази неописуема трагедия сме. Разгарът на празничния сезон е времето, в което семействата се събират заедно. Тази нощ, тук в Бронкс, семейства бяха разкъсани... Това е най-голямата трагедия, която този град е виждал от четвърт век насам.

По-рано този месец при пожар в Бруклин загинаха майка и трите й деца.

#пожар #Бронкс #Ню Йорк