Обратно към пълната версия на статията »

Ден на траур в Момчилград

Ден на траур в Момчилград
A A+ A++ A

Общината в Момчилград обяви ден на траур за днес в памет на 7-годишната Дамла. Местната управа призова за съпричастност с мъката на близките на детето. Отменени са всички общоградски и публични прояви за предстоящите празници.

„Убийството потресе всички жители на общината, нека бъдем съпричастни с болката и мъката на близките на детето”, посочват от Общината.

По-рано тази седмица заради трагичния случай бяха отменени всички общоградски и публични празненства за предстоящите празненства.

Убиецът на момченцето е братовчедът на Дамла - Мехмед, на 25 години.

Майката на Дамла дала в събота 50 лева назаем на племенника си, а той часове по-късно той влязъл в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград да търси още пари. В този момент, призори в неделя – 17 декември, обаче от шума се събудила 7-годишната му братовчедка. Мехмед удушил Дамла, а после облепил главата ѝ с тиксо.

Мехмед е обвинен за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

#Момчилград #ден на траур #Дамла #Мехмед