Обратно към пълната версия на статията »

Стоичков не иска да го свързват с горската мафия

Стоичков не иска да го свързват с горската мафия
Христо Стоичков е приятел на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който се забърка в серия лобистки скандали покрай законите за горите и тютюневите изделия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Стоичков заяви, че му е неприятно името му да бъде споменавано индиректно във връзка с частни интереси в горите.

В парламента в петък той коментира думите на депутата от БСП Димчо Михалевски, който спомена по време на дискусия за виден спортист, които имал интереси в горите и е свързан с депутат от ГЕРБ.

„Нека каже имена. Всички спортисти са много видни в България, но да споменават индиректно моето име не е приятно," каза Христо Стоичков, цитиран от „Медиапул", и покани Димчо Михалевски на разходка в Етрополския балкан, за да го убеди, че не е част от горската мафия.

„Ако има нещо спрямо мен, да дойде да види какво съм направил в Етрополе, да види какво сме направили в Испания и в Америка и какво продължаваме да правим за децата в България," посочи той.

Христо Стоичков е приятел на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който се забърка в серия лобистки скандали покрай законите за горите и тютюневите изделия.

Бившият футболист коментира още, че не един и два пъти са го нападали и ще продължават да го правят.

„Защото когато жабата вдигне крака, мисли, че се подковава като коня, но не е така в спорта и в живота. А дали съм мафиот в горите - просто си режа дърва да си правя камината по-добра и по-топла," каза Христо Стоичков, който се срещна в парламента с неговия председател Цецка Цачева във връзка с проект за спортен празник в Плевен за децата от района.

Христо Стоичков се похвали още, че много лесно отстрелял 40-килограмов вълк. „С левачката, така че съм щастлив," не скри той.

Улова си той определи като „едно добро дело за един добър приятел".

Още в четвъртък лидерът на „Евророма" Цветелин Кънчев съобщи, че е помолил бившия национал, с когото са близки, за помощ, след като видял огромен вълк с вълчица да се разхождат по билото на Златишко-Етрополския балкан.

Цветелин Кънчев е родом от този край и отглежда там породисти коне, а наскоро три от кончетата му една нощ били изядени от вълка.

След като Христо Стоичков убил вълка, ромският лидер му изпратил за благодарност агне.

#Христо Стоичков #Емил Димитров #Закон за горите #мафия #ГЕРБ #Плевен #Цецка Цачева #Димчо Михалевски #Етрополе #БСП