Археологическите открития на 2017 година, които шокираха света

13 декември 2017, сряда / 10:42;
Археологическите открития на 2017 година, които шокираха света
източник:pixabey.com

През 2017 година бяха направени археологически открития и намерени артефакти, които коренно промениха историческата картина за произхода на човечеството и цивилизацията. Вижте ги:

Колосът на фараона 

При разкопки на археолози от Египет и Германия е откирта 8-метрова статуя на повече от 3000 години.
Колосът на фараона е намерен в близост до останките на храма на Рамзес II в древния град Хелиополис и затова в началото се е смятало , че това е самият фараон.

Рамзес II е третият от деветнадесетата династия на Египет и е управлявал между 1279 и 1213 г. пр. н. е.

По-късно откриват, че статуята е гравирана и е принадлежала на друг фараон.Затъмнението

Учени от Кеймбридж откриха, че първото слънчево затъмнение в историята, за което има писмено свидетелство е 30 октомври 1207 г. пр. н. е. и се споменава в Стария завет в историята за Исус Навин. Това е времето на царуване на Рамзес II .

Акведуктът до метрото

При строежа на ново метро в Рим беше открит акведукт на 2 300 години. Откритието се намира на 17-18 метра под Пиаца Челимонтана, на югоизток от Колизеума в историческия център на града.

Частта е висока два метра и е изградена от еднакви по размер блокове, наредени в пет редици.

Археологическия екип, съобщава, че конструкция най-вероятно е част от Aqua Appia - най-старият известен римски акведукт от 312 г. пр. н.е.По време на разкопките са разкрити разкрити остатъци от храна, които предлагат поглед към това какво са използвали римляните за ядене, както и относно животните, които са държали като домашни любимци.