Обратно към пълната версия на статията »

Натежали от снега клони потрошиха автомобили в столицата

Натежали от снега клони потрошиха автомобили в столицата
A A+ A++ A

София е проходима при зимни условия, увери рано тази сутрин кметът Йорданка Фандъкова. Основните булеварди и улици са разчистени и градският транспорт се движи нормално.

Заради мокрия сняг обаче десетки паднали клони са причинили щети върху автомобили. Цяла нощ екипи на аварийно спасителното звено към Столична община са работили по сигнали.

Зимата не дойде с голяма изненада за общината, а кметът на столицата се похвали, че през цялата нощ снегорини са почиствали основните пътища. "166 снегорина почистват основните булеварди и улици в града. Към момента всички трасета на градския транспорт са почистени. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Почистват се спирките и подходите към подлезите", обобщи Фандъкова.

Кметът призова и гражданите да почистят прилежащите си терени. "Гражданите да почистват пред блоковете си, офисите и магазините, за да могат пешеходците да се движат спокойно по тротоарите", апелира тя.

Проблем обаче се оказаха десетки клони, които при първия сняг натежаха и паднаха. В социалните мрежи софиянци публикуват снимки на премазани автомобили. От общината съветват при подобни инциденти да се обадим на телефон 112 или в Столичния инспекторат - 987/55-55.

"Шест аварийни екипа работиха цяла нощ по отстраняването на паднали от снега клони. Аварийните ни екипи са в готовност да отстраняват паднали клони и дървета. Засега няма информация за прекъснато електричество", добави столичният кмет. 

Снощи отвори врати и Кризисният център за бездомни в квартал "Захарна фабрика". 28 души са потърсили помощ пред изминалата нощ. Освен подслон, на хората, останали без дом се предоставя и топла храна, както и разговор със социален работник.

 

#София #зимни условия #Йорданка Фандъкова #паднали клони #щети #автомобили