Обратно към пълната версия на статията »

Повишава се интересът към театрите

Повишава се интересът към театрите
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Вече не е изключение билетите за различни постановки да се разграбват за броени дни. Средствата за изкуство ще се увеличат догодина с 10 милиона лева, според заложеното в държавния бюджет. Театрите също повишават приходите си от билети, показва статистиката. Кои са най-търсените заглавия в афиша и още за феномена "пълни салони", предаде БНТ.

В последните 7 години тенденцията е публиката в театрите да се увеличава. Показва го липсата на билети на определени представления. Билети няма не само в театрите, трудно е да се намерят такива и за новия български филм "Възвишение".

Така беше и за "Кармен" в Софийската опера, където шестте премиерни представления бяха разпродадени светкавично и се наложи да бъде сложен извънреден спектакъл.

От големите театри уточняват, че представленията, за които билетите свършват за часове, са или нови заглавия на добри режисьори, които се чакат с нетърпение още преди появата им на сцена, или много обичани заглавия, които се задържат по повече от десет сезона в афишите на театрите. Такива са "Хъшове" в Народния театър, "Вечеря за тъпаци" в Сатиричния театър, "Ножица трепач" в театъра на армията или "Балкански синдром" в Театър зад канала.

а нови производствени технологии - с 23.6%, и за опазване на околната среда, мерки за сигурност и други

Прочети още на: https://www.dnes.bg/business/2016/11/11/biznesyt-ochakva-po-malko-investicii-tazi-godina.321891

#театър #билет