Обратно към пълната версия на статията »

Името на новия здравен министър уточнено

Името на новия здравен министър уточнено
A A+ A++ A

ГЕРБ и ОП излязоха с предложение за поста министър на здравеопазването.

Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването, но кандидатурата ще бъде внесена в парламента след приемането на Бюджет 2018, пише news.bg 

 На днешното заседание лидерите на партиите от управляващата коалиция разгледаха няколко възможности за кандидатури за поста здравен министър. Утвърдената кандидатура ще бъде внесена в парламента лично от премиера Бойко Борисов. За сега обаче името остава неизвестно.

В хода на заседанието стана ясно и че парламентарните групи на ГЕРБ и ОП ще бъдат натоварени със задачата да формират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки.

Лидерите на ГЕРБ, ВМРО, Атака и НФСБ обсъдиха и други теми като правителствения Бюджет 2018 и промените в нормативната уредба, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите. 
Обсъдени бяха предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация и промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти.

Според политическия съвет на управляващата коалиция 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок, а мнозинството е стабилно.

#ГЕРБ #ОП #министър на здравеопазването #номинация #Бюджет 2018 #Бойко Борисов