Обратно към пълната версия на статията »

Влада Томова със специален концерт на 22 ноември в Студио 5

Влада Томова със специален концерт на 22 ноември в Студио 5
A A+ A++ A

Българската певица, живееща в Ню йорк - Влада Томова ще представи специален, бутиков концерт в София на 22 ноември в “Студио 5”. За феновете и приятелите си в България тя е подготвила пъстра програма от любимите си авторски парчета, музика от проектите “Балкански Приказки” и “Лазарската роза” и много други. Интересна и нетрадиционна, водена от любовта си към България и любопитството си към света, Влада Томова ще представи и новото си видео към песента “SING OUT LOUD”. Видеото е заснето в Куба по-рано тази година и типично в неин музикален стил представлява смесица от различни култури, прекрасна емоция и енергия, автентични пъстри кадри от днешна Хавана и много усмихнати лица.

След премиерата на “SING OUT LOUD” в София, певицата ще представи песента и в Хавана (Куба) в голям самостоятелен концерт, който е планиран за следващата годинa. Влада Томова е единствената българска изпълнителка до сега, която има специална покана да изнесе концерт в рамките на най-големия музикален форум в Куба – “Куба Диско” /Кубинските Грамита/. Престижното събитието ще се проведе в средата на май 2018 г., а в рамките на десет дни в него ще бъдат представени най-доброто от кубинската музикална сцена и сценична индустрия. Концертите от програмата e се случват в някои от култовите зали в Хавана, а на тях ще присъстват много и видни гости и изпълнители от цял свят.

Преди да омае публиката в Хавана, магнетичният глас на Влада ще прозвучи първо в София - на 22 ноември в “Студио 5” от 18.30 ч.  С нея на сцената ще бъдат  музикантите - Стефан Стойков – китари, Нез Ибишева – цигулка, Магдалена Петрович – челo, Николай Николов – гъдулка, Димитър Карамфилов – контрабас, Петър Йорданов "Бъни" – перкусии. С огромно уважение към традицията и фолклорът и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова с лекота и финес намира своето специално място в душата на съврменния човек. Чаровната изпълнителка обещава да подари прекрасно настроение и страхотна енергия на гостите си в “Студио 5” в ноемврийската вечер. Няма да липсват и изненади, които ще станат известни малко преди събитието.

Билетите се пускат в продажба от днес /10 октомври/ на място в клуб “Студио 5” (вход А3 на НДК), в системата на Ticketlogic.bg и Дюкян Меломан (ул. 6-ти септември 7А) на цена 10 лв. Телефон за резервация в “Студио 5”:

0887 934335.

 

Следвайте Влада Томова във Facebook – ТУК.

Можете да се присъедините към събитието – ТУК.

Чуйте Влада – тук и ТУК.

Повече информация за Влада Томова:

Наричана “музикална посланичка на съвременна България” с магнетичен глас и  енергия - музиката ѝ я отвежда на сцените на Карнеги Хол и Линкълн Сентър (Ню Йорк), Московската консерватория, Международния Джаз Фестивал в Монтреал и фестивала Кумбре Тахин (Мексико) измежду много други в Северна Америка и Европа. В работата си Влада Томова изтъква ролята на България в съвременната глобална култура. Тя създава ключови музикални проекти, като: Балкански приказки, трио “Български гласове”, “Песен за българската азбука”, Български женски фолклорен хор “Ясни гласове” - Ню Йорк и други. С уважение към традицията и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова е представено по един много земен и достъпен начин и намира място в сърцето на съвременния човек.Проектът “Балкански приказки” вдъхва съвременна душа на балканската диаспора. Пресягайки се на длъж и шир в търсене на приказките си, тя оформя разнообразен репертоар, който се простира от България до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания.

Тя е основател и художествен ръководител на Български женски фолклорен хор “Ясни гласове”, който е първият и единствен по рода си вокален ансамбъл в Ню Йорк. Гласът ѝ звучи в обикалящата света изложба на National Geographic “King Tut”. Певицата често работи с майстора на кавала - Теодосий Спасов и участва в турнето му в САЩ през 2011 г.

През 2013 г. Томова издава албум със старинни сефарадски песни – “Лазарската роза”, обработени от Крис Раел за оркестър интрументи от различни краища на света. През последните години Влада се впуска и в писането на свои авторски песни една, от които е “Песничката за азбуката”. Написана в Ню Йорк, песента е изпята на Празника на Славянската Писменост - 24 май през 2015 г. от деца, родители и учители в София, Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анжелис и Сидни. През 2015 г. ръководеният от нея хор участва в копривщенския фолклорен фестивал, където е приет с бурни овации от публиката. През 2017 г. по случай 3-ти март – Националният празник на България, певицата пусна песента и видео към нея “Аз и съцето ми сме едно” посветена на българските емигранти. Заедно с песента, певицата обяви и конкурс - „Това, което правя”, като обвърза приходите от продажбата на песента да отидат за подпомагане на детски дом, градина, училище или друга организация работеща с деца в България. Pобедител в конкурса беше ДГ „Славейче” в село Лесново. През 2016 г. Влада Томава гостува за първи път в Куба с концерт в българското посолство в Хавана, а вторият й концерт там е на 24 май, заедно със смесен фолклорен ансамбъл. През 2018 г тя ще се представи специално и на престижните награди “Куба Диско” в средата на м.май.

 

 

 

#концерт #Хавана