Обратно към пълната версия на статията »

Лудогорец дръпна с 5 т. на върха след хеттрик

Лудогорец дръпна с 5 т. на върха след хеттрик
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Лудогорец не допусна изненада и смачка с 4:0 Етър в Разград. Така „орлите“ се възползваха по най-добрия начин от равенството между Левски и ЦСКА-София (2:2), дърпайки с 5 точки пред „червените“ и 8 пред „сините“.

Гостите направиха първата си добра атака в 7-ата минута. Тогава Димо Атанасов финтира Сисиньо и стреля с левия крак, но покрай гредата на Хорхе Броун. Домакините отговориха чрез Кешерю, който би слабо с глава след центриране на Лукоки. В 26-ата минута „орлите“ поведоха в резултата. Тогава пак Лукоки центрира, само че от фаул. Най-съобразителен в наказателното поле бе Кешерю, който с глава изведе своя тим напред в резултата. Гостите от Велико Търново опитаха бързо да се върнат в мач. Бадара се откъсна от Пластун, стигна до наказателното поле и пробва диагонален шут. Кълбото премина доста встрани от целта. Последва добър пас на Румен Руменов към Йордан Апостолов, но би над вратата. В 35-ата минута Яни Пехливанов допусна огромна грешка, подарявайки топката на Анисе. Той намери непокрития Кешерю, който обаче отблизо не успя да преодолее Христо Иванов. Секунди след това румънецът пробва акробатично да преодолее стража на Етър, но би над вратата. Натанаел също опита да изненада Христо Иванов, но неточно.

В 50-ата минута Марселиньо би фаул под стената, но вратарят на Етър внимаваше. Последва прекрасен пробив на Вандерсон, който премина на парад през защитата на Етър, но в последния момент бе спрян от Веско Минев. При последвалия корнер обаче домакините тотално убиха интригата. Вандерсон центрира, Христо Иванов увисна и за Кешерю бе детска игра отблизо да отбележи с десния крак. Малко по-късно румънецът можеше да реализира хеттрик, но би неточно след хубаво подаване на Вандерсон.

В 65-ата минута в игра за Лудогорец се завърна Върджил Мисиджан. Той поднови договора си с клуба и записа първи мач от 9 септември (4:0 над Славия). Секунди след влизането си, холандецът вкара фамозен гол. Той получи далечен пас от Натанаел, овладя майсторски топката, обърна се и с премерен изстрел я прати в мрежата на Христо Иванов – 3:0. В 77-ата минута Вандерсон можеше да украси отличната си игра с гол, но Иванов спаси ударът му от малък ъгъл. В 82-ата минута Бадара можеше да отбележи почетно попадение за Етър, но останал сам срещу Броун не успя да го преодолее и би в него. В 85-ата минута Кешерю оформи своя хеттрик. Дяков намери чудесно Мсиджан в наказателното поле, той стреля силно, Христо Иванов отрази слабо и от близо румънецът с глава сътвори перфектния си хеттрик – голове с ляв, десен крак и глава. В 90-ата минута Кампаняро направи непростим пропуск, стреляйки в аут с глава, въпреки че вратата бе празна.

ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР (ВЕЛИКО ТЪРНОВО) 4:0

1:0 Клаудиу Кешерю (24')
2:0 Клаудиу Кешерю (59')
3:0 Върджил Мисиджан (66')
4:0 Клаудиу Кешерю (84')

#Лудогорец