Обратно към пълната версия на статията »

Айфеловата кула е затворена заради стачка

Айфеловата кула е затворена заради стачка
A A+ A++ A

Айфеловата кула днес е затворена за туристи заради стачка. Това се съобщава на официалния сайт на парижката забележителност.

"В петък, 13 октомври 2017 година, заради национална стачка Айфеловата кула ще бъде затворена от 12:00 ч. (13:00 ч. бълг. време - бел. ред.) до късно вечерта. Поднасяме своите извинения за създаденото неудобство", пише в съобщението, предава БНТ. 

Синдикални протести във Франция има вече няколко седмици. Повод за тях стана реформата на кодекса на труда, за която бе решено да се изпълнява чрез президентски наредби - преки директиви, подписвани от държавния глава, заобикаляйки гласуване в парламента. Целта на планираните реформи, както гарантира правителството, е да се създаде по-гъвкав и ефективен механизъм за преговори между профсъюзите и работодателите.

Годишно Айфеловата кула се посещава от над 6 милиона туристи, от които 80 процента са чужденци. По данни на агенция Франс прес в момента се наблюдава сезонен спад на туристическия поток - на кулата се качват не повече от 6000 души на ден, посочва ТАСС.

#Айфеловата кула #стачка #Франция