Обратно към пълната версия на статията »

Слънчево и горещо в петък

Слънчево и горещо в петък
Над Черноморието времето отново ще бъде слънчево и повече от подходящо за плаж. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо, със слаб източен вятър, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на изолирани места, главно в планинските райони на Западна България, ще прегърми и ще превали краткотраен дъжд.

Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 33°.

Над Черноморието времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд. Вероятността за превалявания е малка. Ще духа слаб изток-североизточен вятър.

Максималните температури на въздуха по крайбрежието ще са до 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планините на Западна България ще прегърми и превали.

Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Атмосферното налягане ще остане малко по-ниско от средното за месец юли.

За днес НИМХ издава предупреждение по европейската система „Метеоаларм“ за високи температури – над 35 градуса в следните области от страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Западна България #София #Черноморие #Метеоаларм #Видин #Монтана #Враца #Плевен #Ловеч #Велико Търново #Русе #Търговище #Кюстендил #Благоевград #Пазарджик #Пловдив #Стара Загора #Хасково #Кърджали #Сливен #Ямбол