Взрив в химически завод край Хюстън

31 август 2017, четвъртък / 12:59;
Взрив в химически завод край Хюстън
Източник: pixabay.com

Две експлозии са разтърсили химическия завод край Хюстън, Тексас, съобщиха от компанията собственик „Arkema Inc“, цитира ДАРИК.

Съобщава се и за черен дим, който се извисява над обекта.

По-рано служителите в наводнения химически завод край Хюстън предупредиха, че се борят с „критична ситуация“, предизвикана от урагана „Харви“ и наводненията, които той причини.

Като превантивна мярка властите наредиха евакуацията на трикилометровата зона около завода за органични пероксиди, собственост на френската компания „Arkema“.

В изявление изпълнителният директор на „Arkema Inc“ Рич Роу заяви, че обектът в градчето Кросби, североизточно от Хюстън е евакуиран заради сигурността на работниците, след опасна повреда в охлаждащите системи.

Производството на завода има широк набор от употреба, включително при производството на пластмаси, лекарства и строителни материали, но става изключително леснозапалимо, ако не се охлади при правилните температури.

По думите на Роу наводненията са направили безполезни редица предпазни мерки, активирани за предотвратяване на експлозия.