Бяла се сбогува с 18-годишния Алекс

18 юли 2017, вторник / 12:15;
Бяла се сбогува с 18-годишния Алекс
Източник: pixabay.com

Стотици жители на Бяла, близки, приятели и съученици изпратиха в последния му път 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла, който почина в събота вечерта след травма при побой заради цигара, пише ДАРИК.

Прокуратурата вече е преквалифицирала обвинението към нападателя му от средна телесна повреда в убийство по хулигански подбуди. Поклонението се състоя в църквата в Бяла, а хората не сдържаха сълзите си заради нелепия начин, по който младежът си отиде. Алекс пострада 8 юли сутринта, след като на излизане от дискотека група роми му поискали цигара, а той нямал.


Заради това нападателят му го ударил в главата, в резултат на който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. В болницата в Русе той постъпва в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, и въпреки денонощните усилия на лекарите, осем дни по-късно умира.

Новото обвинение към нападателя – 32-годишния Валентин Маринов, предвижда най-тежкото наказание, което е доживотен затвор без право на замяна. Досъдебното производство вече е насочено към Окръжна прокуратура-Русе, а Валентин Маринов остава с мярка постоянен арест, докато се внесе обвинителният акт и започне съдебният процес срещу него.