Обратно към пълната версия на статията »

Осъдиха брат и сестра, убили новородено

Осъдиха брат и сестра, убили новородено
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Окръжният съд в Кърджали наложи наказание от по 9 години затвор при първоначален общ режим на 27-годишната Наджие Муса и 23-годишния й брат Исмаил за това, че в съучастие умъртвили бебе, което се намирало в безпомощно състояние, пише ДАРИК.

По делото е установено, че на 30 април 2016 г. Исмаил и Наджие изоставили  новородената й рожба до тоалетна в кв. „Възрожденци“ в Кърджали, близо до бившото млекопреработвателно предприятие. На 24 април 2016 г.

Наджие родила бебето, но не искала близките й да разберат, заради което решила да го изостави. За това й помогнал брат й. Момиченцето било оставено на земята, в тревата, близо до дърво и до двуметрова метална ограда, обрасла с храсти.

Трупът на детето е бил открит на 2 май 2016 г. от свидетел, който търсел отпадъци в близките контейнерите. По делото е установено, че от 21 часа на 30 април 2016 г. до неустановен час на 1 май 2016 г. е настъпила смъртта на детето, поради общо охлаждане, в резултат на въздействието на ниски температури на околната среда.

Присъдата на Окръжен съд-Кърджали може да се протестира или обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

#новородено #Кърджали