Обратно към пълната версия на статията »

„Мистър България" в ареста с Хамстера за сводничество

„Мистър България" в ареста с Хамстера за сводничество
A A+ A++ A

Носителят на титлите „Мистър България" за 2003 г. и „Модел с най-красива физика в света" през 2005 г. Мирослав Йончев е единият от двамата задържани с Антон Петров – Хамстера, съобщиха от прокуратурата.

По данни на МВР Йончев е събирал пари, заработени от проституция и ги е предавал на Хамстера.

Антон Петров бе задържан във вторник вечерта от ГДБОП при спецоперация по разследване на Националната следствена служба срещу престъпна група за склоняване към проституция.

В ареста за 24 часа са прибрани и 29-годишният Мирослав Йончев, който е съдружник в модната агенция „Май Ейджънси" и 26-годишният служител в охранителна фирма Цвятко Цветков, който е криминално проявен.

Разпитани като свидетели пък са две жени и един мъж от модната агенция, които са спрени за проверка на Летище София във вторник на обяд, непосредствено преди полет за чужбина.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова съобщи пред журналисти, че е повдигнато обвинение на Антон Петров – Хамстера за ръководене на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция, предаде БТА.

Обвинения са повдигнати и на Йончев, и на Цветков. Те са склонявали към проституция жени на територията на България, предаде БГНЕС.

Арнаудова обаче отказа да уточни дали модната агенция е използвана като „параван" на престъпната група.

Досъдебното производство е образувано през 2010 г. от Софийската градска прокуратура. Заради това СГП, а не Специализираната прокуратура е компетентна по случая, посочи говорителят.

Хамстера, Йончев и Цветков ще останат в ареста за 72 часа, след което държавното обвинение ще поиска налагане на постоянни мерки „задържане под стража" и на тримата.

В началото на юни при операция срещу организирана престъпна група за склоняване към проституция, трафик на жени, изпиране на пари и други престъпления бе задържан и Димитър Митров – Митко Полицая.

Името му нашумя след операция „Октопод", при която бяха ударени освен офисите на задържаните седем души, начело с Алексей Петров, също и над 20 стриптийз заведения и секс клубове.

Митко Полицая е отчитал оборота от секс услугите на Антон Петров-Хамстера, парите стигали до Алексей Петров.

#Мистър България #Мирослав Йончев #Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #Алексей Петров #Октопод #Митко Полицая #Димитър Митров #МВР #ГДБОП #Националната следствена служба #Май Ейджънси #Цвятко Цветков #летище София #Софийската градска прокуратура #Румяна Арнаудова