Обратно към пълната версия на статията »

Българският премиер поднесе съболезнования на Мей за загиналите при атентата

Българският премиер поднесе съболезнования на Мей за загиналите при атентата
YouTube
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър, информира NOVA.

„Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание“, пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей. Българският премиер пожелава успех в усилията на компетентните органи на Обединеното кралство в тази трудна ситуация.

В Туитър много други политици, музиканти и актьори се присъединиха към Ариана Гранде и изразиха съпричастност към трагичния инцидент, предаде БНТ.

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания, Джереми Корбин, написа в Туитър: "Ужасен инцидент в Манчестър. Мислите ми са с всички пострадали и с брилянтната реакция на нашите спешни служби."

Първият министър на Шотландия, Никола Стърджън също изрази съпричастност към случилото се: "Скръбни новини от Манчестър. Мислите ми са с всички, които загубиха любим човек или бяха ранени в тази варварска атака."

Ариана Гранде, чиито концерт стана място на трагедията написа: "Повалена съм. От цялата си душа, толкова съжалявам. Нямам думи."

Американски певци и актьори също се включиха в реакциите. Тейлър Суифт сподели в Туитър: "Моите мисли, молитви и сълзи са с всички пострадали при трагедията в Манчестър тази вечер. Изпращам цялата си любов."

Американският актьор Крис Еванс, също беше сред първите реагирали: "Случилото се в Манчестър е напърло непонятно. Моля се за всички пострадали при тази безчувствена трагедия."

#Бойко Борисов #Тереза Мей #атентат #Манчестър #Ариана Гранде #концерт