Обратно към пълната версия на статията »

Браво! Кристиан Костов ще пее финала на Евровизия

Браво! Кристиан Костов ще пее финала на Евровизия
БНТ
A A+ A++ A

Кристиян Костов е на финал на Евровизия! С песента си "Beautiful Mess" 17-годишният българин завладя публиката в Киев и телевизионните зрители на втория полуфинал на най-големия песенен конкурс в Европа. С класирането си Кристиан оправда прогнозите на специалистите и букмейкърите, които го поставиха сред фаворитите в тазгодишното издание на състезанието, предаде БНТ.

Наелектризиращо. Вдъхновяващо. По този начин световните медии описаха представянето на Кристиан Костов. С него най-младият участник в тазгодишната "Евровизия" изпрати България за трети път на финал.

Кристиан Костов споделя че, много се гордее със себе си. "Просто много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямото състезание в Европа и че успях да стигна до финал и да ме нарекат първи - смисъл, не значи нищо обаче пак се кефя. Въпросът не е в мен, а в екипа ни. От мен зависят само десет процента, всичко останало зависи от всичките хора до мен просто... зад мен стои една огромна армия от хора, от българи, и наистина вярвам, че... ще спечелим Евровизия."

Сред конкурентите си за първото място Кристиан отличи представителите на Италия, Португалия и Дания. В списъка с фаворитите специалистите добавят Белгия, Холандия, Швеция и Румъния. Почитателите на българина са уверени, че той има отличен шанс да се пребори за короната.

Големият финал на "Евровизия" е в събота от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по Българската национална телевизия.

#Кристиан Костов #Евровизия