Обратно към пълната версия на статията »

Огънят на Игрите обиколи София в Международния олимпийски ден

Огънят на Игрите обиколи София в Международния олимпийски ден
Олимпийският огън бе носен от студенти, ученици и млади спортисти, докато стигне до централата на БОК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският олимпийски комитет отбеляза Международния олимпийски ден - 23 юни, посрещайки в сградата си щафетата със символичния огън от Игрите.

Факелното шествие стартира от Национална спортна академия, премина през Националния стадион „Васил Левски" и площад „Александър Невски", преди да достигне крайната си точка - ул. „Ангел Кънчев" 4.

Олимпийският огън бе носен от студенти, ученици и млади спортисти, докато стигне до централата на БОК, предаде БГНЕС.

Там младежите бяха посрещнати лично от шефа на комитета Стефка Костадинова, която заедно с Борис Георгиев - Моката и Боян Радев връчиха грамоти и награди на участниците в щафетата.

Повече от 50 студенти от НСА, млади спортисти, ученици от 166-то спортно училище „Васил Левски", спортно училище „Ген. Владимир Стойчев" и преподаватели пробягаха разстоянието от НСА до централата на БОК на ул. „Ангел Кънчев", като всеки от тях носеше факела по част от трасето.

При пристигането си в олимпийската централа участниците в шествието бяха посрещнати от олимпийските ни легенди, сред които бе и Мария Гроздева, която получи множество поздравления по случай рождения си ден.

Колоната бе посрещната и от генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Сред ВИП гостите на събитието бяха посланикът на Великобритания Джонатан Алън и председателят на комисията по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание Огнян Стоичков,

Много граждани присъстваха на церемонията по посрещането и не пропуснаха да се снимат и да вземат автографи от спортните ни легенди.

#БОК #МОК #Олимпиада #Лондон 2012 #Джонатан Алън #Стефка Костадинова #НСА #Мария Гроздева