Обратно към пълната версия на статията »

Протестиращи пред КЕВР блокираха бул. "Дондуков" -ОБНОВЕНА (ВИДЕО)

Протестиращи пред КЕВР блокираха бул. "Дондуков" -ОБНОВЕНА (ВИДЕО)
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Група протестиращи затвориха централния булевард „Княз. Ал. Дондуков“ в столицата, предаде БНТ. Те настояват да не поскъпва тока, парното и топлата вода. Протестиращите скандират „Вън на енергийната мафия!“, пише Труд.

„Тук съм, защото ни засяга увеличението на цените. То засяга жителите на цялата страна, не само софиянци", казва един от протестиращите. Според него КЕВР е опорочена, именно защото изневерява на обществения интерес, а е създадена, за да го защитава, допълва още той.

Двама от протестиращите пред сградата на КЕВР се опитаха да влязат в сградата на Комисията. Те успяха да преминат металните заграждения и се насочиха към входа на сградата, където в момента се провежда закрито заседание на КЕВР, но опитът им бе предотвратен от полицията.

Със съдействието на органите на реда, през блокадата на протестиращите успя да премине и трамвай 20, блокиран остава трамвай 23. Движението през бул. „Княз Александър Дондуков“ остава затворено.

Протестиращите развяват знамена пред сградата на КЕВР. Полицейски кордон охранява протеста, предаде БГНЕС. От 10 часа в Комисията за енергийно и водно регулиране се очаква да започне закрито заседание за новите цени. Отоплението ще поскъпне с между 18-38%, а тока с 1%.

 

#КЕВР #мафия #Хомс #полицейски