Обратно към пълната версия на статията »

Само за час: Почти 500 нарушители в бус лента в София (ВИДЕО)

Само за час: Почти 500 нарушители в бус лента в София  (ВИДЕО)
pixabay.com
A A+ A++ A

Само за един час само в един участък от оживен столичен булевард 496 шофьори извършват едно и също нарушение – каране в бус лентата. Това става ясно от видео, заснето от неправителствената организация „Спаси София” на „Цариградско шосе”, съобщава бТВ.

Близо 25 000 лв. са несъбраните глоби, като на кадрите се вижда, че те е трябвало да излязат от джоба на собственици на абсолютно всякакви коли. В един момент минава и полицейски автомобил, като съвсем наблизо зад него следва нова порция нарушители.

Активистите отбелязват, че на този фон глобените за каране в бус лента за цялата 2015 г. са едва 700, през 2016 г. пък са налагани по най-много 80 глоби на ден – една шеста от възможното само на едно от местата в София, където традиционно някои шофьори се опитват да спестят време в трафика през бус лентите.

От организацията заявяват още, че няма как София да стане уреден и европейски град, ако от страх "да не се разсърди електоратът", институциите си затварят очите за груби нарушения. Така заради колите в бус лентите се забавя придвижването на хиляди пътници на градския транспорт.

#бус лента #София #нарушение