Обратно към пълната версия на статията »

ДСБ поиска оставката на Мирослав Найденов заради горите

ДСБ поиска оставката на Мирослав Найденов заради горите
Три дни поред природозащитници и граждани блокират Орлов мост в знак на протест срещу скандалните промени в Закона за горите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Демократи за силна България (ДСБ) поискаха оставката на министър на земеделието и храните Мирослав Найденов във връзка със скандалните промени в Закона за горите.

„ДСБ настояват за оставката на земеделския министър Мирослав Найденов," заяви Стоян Михалев, член на ръководството на ДСБ София на извънредната пресконференция на партията за Закона за горите, предаде БГНЕС.

Според тъмносините, именно земеделският министър е "основният разпоредител на лобистките интереси" в закона.

Стоян Михалев припомни, че на 13 юни депутатът на Синята коалиция Иван Иванов поиска вето от президента върху закона.

"Ако президентът не наложи вето след обнародването на закона в Държавен вестник, ДСБ ще внесе промени, които отменят всички лобистки текстове," закани се Михалев.

Той определи като лъжа оправданията, че се цели с тези текстове да бъдат привлечени инвеститори, тъй като според тях с "такива лобистки интереси се гонят инвеститори".

„Секторът се картелизира, а не се либерализира. Никой не печели от този закон," категорични са от ДСБ.

Петър Москов, член на Националното ръководство на ДСБ посочи, че с този закон се показва „как държавата обслужва монопола".

"Витоша бе затворена зимата не заради закона, а защото българското законодателство не отговаряше на бизнес плановете за печалба на Цеко Минев, "посочи Москов.

Той подчерта, че "тук нямаме държава, тук държавата промени законодателството, за да съвпадне с плановете на печалба на Цеко Минев. ГЕРБ промени законодателството, за да уйдиса на Цеко Минев". Москов подчерта, че сега има нов монопол, който отново е протектиран от държавата.

Той посочи, че не се опасява, че ще ДСБ ще бъдат обвинени в политизиране на протеста, и че не вижда проблем в обединението на гражданското общество и опозицията.

#Демократи за силна България #ДСБ #Стоян Михалев #Петър Москов #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните на България #оставка #промени #Закон за горите #протест #гражданско общество #Цеко Минев #Витоша