Обратно към пълната версия на статията »

УЕФА глоби Русия, плаши с отнемане на точки

УЕФА глоби Русия, плаши с отнемане на точки
Централата стартира през седмицата разследване на инцидентите, провокирани от руски запалянковци преди, по време и след мача с Чехия на Евро 2012. Снимка: ibnlive.in.com
A A+ A++ A

Европейската футболна централа УЕФА наложи глоба от 120 000 евро на руската футболна федерация, след като феновете на тима хвърляха по терена опасни фойерверки по време на първия мач на „Сборная“ на Евро 2012.

От УЕФА заплашиха, че на тима ще бъдат отнети точки през следващата квалификационна кампания, ако запалянковците на отбора не се държат прилично, предаде БГНЕС.

„Дисциплинарната комисия на УЕФА реши да наложи наказание на Руския футболен съюз отнемане на шест точки от актива на руския тим в квалификациите за следващото Европейско първенство“, обявиха от футболната централа.

„Това решение е с пробационен период и ще влезе в сила, ако има последвали нарушения от този момент до края на плейофите на следващите европейски квалификации (за Евро 2016)“, казват още от УЕФА. Освен това Футболният съюз на Русия трябва да плати глоба от 120 000 евро.

Централата стартира през седмицата разследване на инцидентите, провокирани от руски запалянковци преди, по време и след мача с Чехия на Евро 2012.

В мача не липсваха и расистки изяви - ултраси издаваха маймунски звуци по адрес на Теодор Гебре Селасие от тима на Чехия, който е от етиопски произход.

Повече от 100 човека пък бяха арестувани в Полша вчера по време на улично сбиване преди мача между Полша и Русия на Евро 2012.

Полицията използва водна струя и гумени патрони, за да прекрати боя между 100 изявени полски хулигани и голяма част от руската тълпа, която маршируваше към Националния стадион във Варшава.

#Евро 2012 #запалянковци #точки #глоба #Русия #Руския футболен съюз #УЕФА