Обратно към пълната версия на статията »

Мачовете на 12 юни: Гърция и Чехия в предварителна битка

Мачовете на 12 юни: Гърция и Чехия в предварителна битка
Томаш Росицки се подготвя за срещата с Гърция по време на тренировка във вторник. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

С минимално предимство от една точка в класирането в Група А Гърция се изправя срещу Чехия на Градския стадион във Вроцлав от 19:00 часа в среща от втория кръг на груповата фаза на Евро 2012.

Главен съдия на двубоя е французинът Стефан Ланоа.

След равенство 1:1 в Гърция дели второто място в групата с домакините от Полша, а Чехия е последна след разгрома с 1:4 от фаворите Русия.

Статистиката на срещите между двата отбора не обещава много голове и в сблъсъка на 12 юни. В трите досегашни срещи между двата тима е реализирано само едно попадение. Това се случва по време на Евро 2004 г., когато гърците печелят с гол на Траянос Делас.

Европейският шампион от 2004 г. загуби всичките си три мача в груповата фаза на Евро 2008.

През 2004 г. „елините" победиха домакина Португалия в мача на откриването и повториха този успех във финалния мач.

Поражението на Чехия с 1:4 от Русия е най-тежката загуба на тима на Европейско първенство. Чехите отстъпиха на Швейцария с 0:3 през 1994 г. във втория си официален мач след разделянето със Словакия, а преди година загубиха с 0:3 от Норвегия в контролен мач.

Чехия загуби последните си три мача на европейски първенства. През 2008 г. те спечелиха мача на откриването с Швейцария, но след това допуснаха поражения с 1:3 от Португалия и с 2:3 от Турция.

Русия пък е тотален фаворит в късния двубой във вторник срещу Полша. Това допълнително изостря напрежението между Чехия и Гърция, на която двубоя срещу „Сборная"предстои.

Така че първият двубой се очертава като предварителна битка за второто място в групата, а Гърция и Чехия ще се хвърлят в него с всички сили.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #футбол #Гърция #Чехия #Група А