Обратно към пълната версия на статията »

Сидеров: Не е имало решение на ЕК за "Козлодуй"

Сидеров: Не е имало решение на ЕК за "Козлодуй"
Източник: Love Theater
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров иска главният прокурор Сотир Цацаров да повдигне обвинение срещу Меглена Кунева, Милко Ковачев и Соломон Паси, защото през 2007 г. били излъгали, че има решение на Европейската комисия за затварянето на четирите блока на АЕЦ "Козлодуй", предаде Дарик.

В декларация от името на партията Сидеров посочи, че такова решение не е имало, а от затварянето на блоковете страната ни е претърпяла щети в размер на над 10 млрд. евро.

"Това са щети, които заслужават сериозни обвинения, заяви той. Тук става дума за милиарди, които България загуби и в момента чуваме правителството се е обърнало към Румъния, за да иска ток, защото има опасност да останем без ток", посочи Сидеров и допълни, че това е резултат от грешка допусната от няколко правителства и "овчедушния патос", с който било приемано нашето членство в Евросъюза.

От "Атака" смятат, че България трябва да преосмисли критично членството си в ЕС. "Не казвам да правим резки движения, но казвам да преосмислим нашето членство и да бъдем активни", каза Сидеров. Според него страната ни до сега е била пасивен член на Съюза, както и пасивен фактор при преговори като е потъпквала собствените си интереси.

По думите на лидерът на "Атака" алтернатива има и тя е повече суверенитет и политики в името на българския национален интерес. В тази посока трябва да работи българския политически елит, иначе всичко друго е игра на избори, игра на изборни системи, смята той.

Сидеров посъветва своите колеги да направят така, че най-после да се промени "колониалното статукво" на България, да направят така, че страната да има самочувствие.

 

 

#Волен Сидеров #Сотир Цацаров #Меглена Кунева #Милко Ковачев #Соломон Паси