Обратно към пълната версия на статията »

Срокът за повторно преброяване на референдума е удължен

Срокът за повторно преброяване на референдума е удължен
БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният административен съд удължава с още 10 работни дни срока за заключението на вещите лица по второто дело срещу резултатите от националния референдум, информира "Труд". Припомняме, че вещите лица имат задача да преброят повторно резултатите в 44 секции, посочени от жалбоподателите, пише Нова телевизия.

Причината за удължаването – експертите не са могли да свършат работата за срок от 10 дни, защото в един от отворените от тях чували не са открили бюлетини, а в други два – пликове. Те предполагат, че липсващите изборни книжа може да са сложени по погрешка в другите чували от същите секции – тези за президентския вот.

ВАС задължава ЦИК да осигури в своята сграда въпросните чували, дава право на вещите лица да направят такава проверка и при намиране на липсващите документи да ги ползват за изготвяне на заключението си по съдебната математико-статистическа експертиза.

Адвокатът на "Шоуто на Слави" ще има възможност да присъства на отварянето на чувалите, като той ще бъде предварително уведомен за времето и мястото на отварянето им. 

#ВАС #резултати #референдум