Обратно към пълната версия на статията »

Гаджева с оставка, не била гадже на Волен

Гаджева с оставка, не била гадже на Волен
Депутатът от „Атака“ Деница Гаджева (вдясно) отрече публикации в жълтата преса, че има връзка с лидера на партията Волен Сидеров. Снимка: Архив
A A+ A++ A

Депутатът от „Атака“ Деница Гаджева подаде оставка от Централния сбор на „Атака“ в отговор на критики от страна на изгонения евродепутат Димитър Стоянов, доведен син на лидера Волен Сидеров.

„Подавам оставка от Централния сбор, за да разсея всякакви съмнения относно някакви лични връзки вътре в ръководството на партията, въз основа на които се определят постовете. Искам да стопирам нападките към г-н Волен Сидеров и към цялото ръководство, защото те не са само към него, а към цялото ръководство на партията, към Централния сбор“, каза Гаджева, цитирана от БГНЕС.

Оставката й идва само два дни след като тя бе обвинена от изгонения от „Атака“ евродепутат Димитър Стоянов, че съсипва партията.

През последните седмици в пресата имаше публикации, че Деница Гаджева е в много близки отношения с Волен Сидеров.

Самият Стоянов изненадващо се обърна срещу Сидеров преди седмица, когато поиска оставката му като лидер на „Атака“ заради лошото представяне на партията на местните и президентските избори.

„Втори мандат съм народен представител. Видяла съм абсолютно всичките предателства на членове на парламентарната група и в 40-ото и 41-вото Народно събрание. Разбрах едно: предателство се прави заради пари или от ламтежа за власт. В конкретния случай предателството се прави не от ламтеж за пари, то се прави от ламтеж за власт“, заяви Гаджева по повод случая с Димитър Стоянов.

„Вие знаете много добре, че имаше един човек, който искаше да играе ролята на сив кардинал в тази партия. Искаше да дърпа конците, да назначава хора, да уволнява хора, да си играе със съдбите на тези хора“, каза Гаджева и добави: „Аз си спечелих нападките на тази личност, изявяваща се като сив кардинал, защото бях първият човек, който се възпротиви и каза „Край! Няма да Ви позволя повече да си играете така с хората!“. Тя се опита да си поиграе и с моята съдба – затова бях нарочена за любовница, затова бях преследвана, заплашвана, искаше ми се оставката. Бях принуждавана от тази личност да напусна парламентарната група на „Атака“. Когато това не стана, започнаха нападките срещу мен в жълтите медии“.

Според Деница Гаджева „единствената причина за скандала в партията е, че хора от централата, близки до тази личност, са били освободени от постовете им“.

„Така беше ограничено влиянието на въпросната личност. Няма да споменавам имена, вие всички се сещате за кого става въпрос“, каза още Деница Гаджева.