Обратно към пълната версия на статията »

Първанов: Нашата коалиция ще търси третия път

Първанов: Нашата коалиция ще търси третия път
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Не страдаме от липсата на диалог с БСП. По-скоро имаме своите търсения в посока към ясна, принципна позиция. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов, на пресконференция в НДК във връзка с резултатите от първия тур на президентските избори, предаде Фокус.

„Ако оставим България да се развива непрекъснато в това да избира между единия и другия полюс, ще се случва винаги това - принципа „стани да седна“ и другият идва във властта, само защото предишният се е изчерпал. А той дали е подготвен, дали има идеите, програмата, министрите или ще ги събира от пътя, или ще му ги консултират олигарсите? Не, този път коалицията, която представляваме в момента не търси това. Ние търсим наистина третия път – различното и това ще определи нашата позиция по гласуването за президент“, коментира Първанов.

На въпрос дали с ГЕРБ или БСП ще се търси този път, той отговори: „Има и други варианти. Може да не се гласува, това е заложено в начина, по който се осъществява гласуването. Не е задължително. Може да се гласува, както през 1929 година с лозунг. Да не свеждаме избора до една от двете страни, но не огорчението от безобразното поведение от хората на „Позитано“ е това, което ще определи нашето поведение за втори тур“. 

„Каквото кажат нашите хора от АБВ и каквото потвърдят коалиционните партньори, това ще бъде общата ни позиция, ще я чуете до ден два“, допълни още той. 

#БСП #НДК #Георги Първанов #АБВ