Обратно към пълната версия на статията »

Състоянието на простреляния мъж в Стара Загора е стабилно

Състоянието на простреляния мъж в Стара Загора е стабилно
A A+ A++ A

Простреляният вчера в Стара Загора Христо Александров преживя няколко сложни операции и сега е в стабилно състояние в реанимацията на Университетската болница. Все още лекарите не гарантират, че животът му е извън опасност. Това заяви пред БНР зам.-директорът на болницата д-р Живко Желязков.

Операциите на 46-годишния мъж, прострелян с няколко куршума, започнаха вчера в ранния следобед и са продължили до късно вечерта. Три екипа са извършили оперативна интервенция в областта на корема, гърдите и гръбначния стълб на Христо. Лекарите все още го поддържат в кома, но състоянието му е стабилно.

Вчера сутринта той беше прострелян с няколко куршума от доведения му баща - 65-годишния Пеньо Пенков, в офиса на транспортната му фирма след скандал между двамата.

Христо имал пълномощно да управлява фирмата, но през последните няколко месеца тя била в тежко финансово състояние. Собственикът й, който извършвал с благотворителна цел пътувания с отстъпки за хора в неравностойно положение, вече отказвал да ги вози.

Пенков е задържан за 72 часа, в понеделник ще бъде гледана постоянната му мярка. Прокуратурата му повдигна две обвинения - за опит за умишлено убийство и за притежание на незаконно оръжие.

#Стара Загора #прострелян мъж #стабилно състояние