Обратно към пълната версия на статията »

Атака срещу Демократическата партия на САЩ

Атака срещу Демократическата партия на САЩ
БГНЕС
A A+ A++ A

Нова компютърна диверсия на хакери засегна по-дълбоко и по-нашироко електронната поща на Демократическата партия на САЩ, съобщи вестник „Ню Йорк таймс“.

Изданието се позовава на свои източници във Федералното бюро за разследване (ФБР).

Те са стигнали до заключението, че атаката била по-опасна. Хакерите са проникнали в електронната поща на „на 100 длъжностни лица и отделения“ на партията, а не само на нейния Национален комитет. В тази връзка ФБР негласно предупреждава нови и нови функционери, чиято електронна поща може да бъде хакната и открадната.

Според публикацията целта на електронната диверсия са били най-вече членове от избирателния щаб на кандидат президентката на партия Хилари Клинтън и нейни доверени лица. Пострадали са също членове на комитетите, които се занимават със събиране на дарения и анализ на настроенията на избирателите, а също асоциацията на губернаторите на щатите от Демократическата партия.

БГНЕС припомня, че предишната хакерска атака бе срещу сървърите на Националния комитет и тя разкри, че членове на комитета са подкрепяли Хилари Кринтън в праймъризите в ущърб на вътрешнопартийния й конкурент Бърни Сандърс. От тяхна страна това е нарушение, а в резултат на разкритието оставка подаде ръководителката на комитета. Тогава редица американски представители обвиниха Русия, че стояла зад хакерската атака. Москва отхвърли обвиненията като абсурдни. 

 

Източник: БГНЕС, ТАСС

#Демократическа партия #електронна поща #хакери