Обратно към пълната версия на статията »

Продават студията на Хари Потър, Джеймс Бонд и „Междузвездни войни“ за 384 млн. евро

Продават студията на Хари Потър, Джеймс Бонд и „Междузвездни войни“ за 384 млн. евро
Герои от сагата "Междузвездни войни", снимана в Pinewood. / БГНЕС
A A+ A++ A

Британските студия Pinewood, където са заснети хитовите филми за детето магьосник Хари Потър, за агент 007 Джеймс Бонд и новите филми от сагата „Междузвездни войни“, могат да бъдат продадени за сумата от 323 млн. паунда, или 384 млн. евро. Това показва чернова на предварителен договор между студията и компания за недвижими имоти, предаде ТАСС.

От студията обявиха в изявление, че „е постигнато споразумение... по ключови условия върху възможно финансово предложение за Pinewood от Venus Grafton“. Филмовата компания, която е собственик на студията Pinewood Group, притежава също така редица обекти не само във Великобритания, но също така и в САЩ и Канада.

Студията придобиват популярност през 30-те години, когато в тях се заснемат някои от най-големите британски филмови класики. В последно време там се провеждат снимките на новите части от поредицата „Междузвездни войни“, както и на вече излязлата по кината седма част „Силата се пробужда“. В тях също така има обособена специална част, в която се заснемат филми от поредицата за Джеймс Бонд. Тя е изградена по време на снимките на „Шпионинът, който ме обичаше“, който излиза по кината през 1977 г. Оттогава обаче тя е използвана и за снимките на екшъна „Лара Крофт: Томб райдър“, както и „Шифърът на Леонардо“.


#Хари Потър #Джеймс Бонд #„Междузвездни войни“