Обратно към пълната версия на статията »

Волен Сидеров: Турция е опасна за България

Волен Сидеров: Турция е опасна за България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който участва в извънредното съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по външна политика, заяви, че според него Турция е станала по-опасна държава за България.

"Тя винаги е била, но сега в момента е още по-опасна", коментира той пред журналистите.

По думите на Сидеров България не е защитена добре, защото ако се случи така, че огромен поток мигранти "се втурнат" към границата, той не вижда какво ще ги спре.

"Опасност за България има, но според мен тук не се направи добър, пълноценен анализ от страна на службите", каза Сидеров. Той е на мнение, че категорично трябва да се промени отношението на България към Турция.

Това съм го твърдял и през годините, но в момента имаме пълнооснование да затворим границата с Турция до изясняване на обстановката, да прекъснем отношения, докато не се изясни всъщност докога погазването на човешки права там ще продължава, коментира Волен Сидеров.

"Отново докладите на шефовете на службите звучаха доста по-непълно, отколкото медийните информации, които ни заливат всеки ден", посочи Волен Сидеров. Той каза, че вижда противоречие в тези доклади, единият от които, от една страна, посочвал, че случилото се по никакъв начин нямало да генерира опасност за България, а същевременно се твърдяло, че Турция става нестабилна държава, което можело да доведе до колизии, раздвижване на бежански вълни.

По думите му на заседанието е било казано, че щели да се активизират турските служби след събитията да набират агентура в България.

Според Сидеров има едни констатации, повтаряне на международни медийни информации и липса на концепция от страна на държавата какво да се направи, за да бъдем защитени.

Сред участниците в заседанието са заместник-министрите на вътрешните и на външните работи - Филип Гунев и Валентин Порязов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров, директорът на службата "Военна информация" бригаден генерал Светослав Даскалов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов.

#Турция #Волен Сидеров #България #опасност #служби