Обратно към пълната версия на статията »

Българи! Юнаци! Само за ден обраха трима чужденци в Бургас

Българи! Юнаци! Само за ден обраха трима чужденци в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сезонът на морето беше открит от чужденците, но и крими контингентът не спи и освен че се стреля из Слънчев бряг, на терен вече са пуснати и джебчиите. Голяма част от тях са гастролиращи бандити от вътрешността на страната, но за лятото мигрират към местата с чужденци, които неразумно носят в себе си големи суми пари. 

Около 09.00 часа в четвъртък в несебърското РПУ полска туристка се оплакала, че е обрана. Тя разказала, че нагли крадци влезли в хотелската й стая в Слънчев бряг, свили 550 полски злоти, 150 лева и два дамски парфюма. Същият ден, но час по-късно в същото РПУ 72-годишен германски турист, отседнал в същия курорт, съобщил за кражба. Възрастният мъж се разделил с портмонето си в сряда около 18.00 часа в автобус, пътуващ към автогара "Несебър".

Джебчиите отмъкнали паспорта на човека, 250 евро и 70 лева, две дебитни карти и други лични документи. В четвъртък британка, отседнала отново в Слънчев бряг, потърсила помощ от полицията, след като в сряда около 17.00 часа до заведение "Кораба" в курорта неизвестен бандит й дръпнал златния синджир от врата.

Органите на реда издирват наглите апаши. Местните жители също не били подминати от набезите на крадци. В сряда 29-годишен бургазлия подал жалба в полицията, че автоджамбази са счупили ключалката на колата му "Дачия Логан", паркирана в жк "Изгрев", и са му откраднали портфейла с 486 лева и лични документи. Работата по всички случаи продължава.

 

#сезон #чужденци #МВР-Бургас #полиция #джебчии #Слънчев бряг #полиция #портфейл #Несебър #паспорт #курорт