Обратно към пълната версия на статията »

2-ма загинали и 46 ранени при катастрофа на автобус с туристи в Испания

2-ма загинали и 46 ранени при катастрофа на автобус с туристи в Испания
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

Двама души загинаха, а други 46, предимно чуждестранни граждани, са ранени, след като автобус, превозващ туристи, се е блъснал в счупен камион на магистрала в Испания. Трагичният инцидент се е разиграл около 3.10 часа (местно време) в близост до Монторо, Кордоба, сочат данните на пътна полиция, предаде агенция Фокус.

В превозното средство са пътували 55 души, повечето от които граждани на Мароко, уточни говорител на местната полиция в Кордоба. Жертви на инцидента, който се е случил през нощта, са шофьорът и още един испанец. Със сериозни наранявания са четирима души, останалите 42-ма са с леки наранявания.

Освен мароканци, в автобуса са пътували още двама сингапурци, а също и туристи от Еквадор, Мавритания, САЩ, Колумбия, Кот д‘Ивоар и Румъния. По последни данни превозното средство се е движило от пристанището на Алхесирас към Мадрид.

Испански медии съобщиха, че състоянието на двама колумбийци е сериозно – омъжена двойка, която е седяла зад седалката на шофьора. По време на произшествието водачите на камиона са стояли настрани от товарното превозно средство и не са пострадали. Трима от ранените са откарани в болница в Кордоба, докато другите пътници са върнати в Мадрид.

Причините за катастрофата все още не са изяснени, но съгласно разпространените към момента доклади светлините на пътя вероятно са били в неизправност. Информацията обаче не е получила официално потвърждение.

#катастрофа с автобус #Испания