Обратно към пълната версия на статията »

В Петрич мъж звъня за помощ на тел. 112, паднал в гроб. Близките на починалия го мотивирали с бутилка ракия

В Петрич мъж звъня за помощ на тел. 112, паднал в гроб. Близките на починалия го мотивирали с бутилка ракия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Позвъняване за помощ от гроб бе получено днес на спешния телефон, куриозът е възможен само в един град в България - Петрич, предаде БГНЕС.

Към 16.40 часа днес в ЦСМП-Петрич се обадил 32-годишен мъж, който казал, че е паднал в гроба, който копаел. „Обаждам се от гроба, вътре съм”, уточнил пострадалият.

Казал, че звъни за помощ понеже не може да излезе сам от дупката, който вече почти бил изкопал. Пострадалият е изваден от гроба и транспортиран за МБАЛ-Петрич с рана на главата, получена от падането по очи в гроба, предназначен за другиму. Работникът трябвало да изкопае спешно дупката, близките на починалия го „мотивирали” с бутилка ракия. Копаел и пиел, докато не паднал вътре.

След съобщението за комичния инцидент от „Обредни дейности” ЕООД твърдят, че информацията накърнявала имиджа на дружеството. От там държат да подчертаят, че пострадалият мъж на гробищния парк в Петрич не е служител, а посетител. „Наш служител - жена, е подала сигнал за мъж във видимо безпомощно състояние в близост до входа на гробищния парк от страната на черквата.

Мъжът бил паднал върху изграден гроб, а не вътре в него, при падането се наранил, бил е окървавен, буйствал при приемането му в спешното отделение. Нашата служителка е подала сигнала в 16.10 часа, тъй като не е могла сама да го вдигне. В 16.13 часа е върнато обаждане от тел. 112, попитали дали мъжът може сам да се придвижи.

 

#Петрич #гроб #тел. 112 #мъж #служител #посетители #черква #МБАЛ