Обратно към пълната версия на статията »

Протестите в Македония продължават

Протестите в Македония продължават
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Два паралелни протеста се провеждат днес в Охрид, предаде „Фокус”, като се позова на онлайн изданието МКД. По улиците са привърженици на движенията „Протестирам” и Гражданско движение за защита на Македония.

Днес следобед шествието на „Протестирам“ започна на площад „Македония“, а демонстрантите шестваха от Охридската чаршия до градския площад. Маршът през центъра на града завърши пред сградата на Първоинстанционния съд.

ГДОМ пък стигнаха до общината в града.

Полицията постави физически прегради на повечето улици в центъра на Охрид, за да се избегнат нежелани ситуации или срещи между членовете на двете движения.

Междувременно, лидерът на социалдемократическата опозиция Зоран Заев заяви, че няма да отиде на преговорите между основните политически сили в Македония във Виена, ако не бъдат изпълнени неговите условия.

Те са обявената от президента Георге Иванов амнистията на разследваните за корупция да бъде отменена и насрочените за 5 юни предсрочни парламентарни избори да бъдат отложени, тъй като съдебната система и медиите са още под контрола на властта.



#Македония #Скопие #протести #амнистия #корупция