Обратно към пълната версия на статията »

Летището в Брюксел остава затворено и утре сутрин

Летището в Брюксел остава затворено и утре сутрин
Снимка: Twitter
A A+ A++ A

Летище "Завентем" в Брюксел, ударено днес от терористи, ще остане затворено и утре. Това съобщиха от ръководството на аерогарата.

Утре следобед ще бъде оценено дали в четвъртък летището може да бъде отворено. Днес 600 полета са били отменени, около 6000 пътници не са успели да излетят или долетят до "Завентем".

От аерогарата уточниха, че залата за заминаващи, където днес се взриви терорист, е била под наблюдението на полицейски и военни патрули. По думите на представител на летището, европейското законодателство не предвижда всички пътници да бъдат проверявани при влизането им в сградите на летищния комплекс.

Високоскоростните влакове Талис и Евростар, свързващи Брюксел с Париж и Лондон, възстановяват от 18.00 ч. българско време движението си. Пътници съобщават за задълбочени проверки по гарите в белгийската столица.

Тази вечер кралят на Белгия Филип ще направи обръщение към нацията. Това е извън протокола, тъй като държавният глава прави подобни обръщения само два пъти в годината, по празнични поводи.

#терористи #протокол #летище #ръководство #аерогара