Обратно към пълната версия на статията »

Проверява се документацията за строеж в Морската градина във Варна

Проверява се документацията за строеж в Морската градина във Варна
A A+ A++ A

Цялата документация относно строеж в Морската градина във Варна е дадена на прокуратурата за проверка -това съобщи кметът на града Иван Портних. Той допълни,че строежът е станал след решение на Общинския съвет през 2011-та година, а срещу парцела инвеститорът е построил детска градина.

"Омръзна ми да се оправдаваме за стари грехове. Ако е имало нарушения по документацията, защото ние сме я наследили такава, естествено, ще се предприемат всички необходими мерки, но не мога да се съглася с тезата, че, едва ли не, се допуска ново строителство в Морската градина, нали, това не е казус от днеска. Това е казус от 2011 година и този човек всъщност е построил детска градина, в „Чайка“, можете да я видите, съществуваща за 1 400 000 още тогава. По отношение на действията, които можем да предприемем, естествено те могат да се случат единствено след проверка от прокуратурата и, ако се окаже, че документите, с които разполагаме, а те са издавани от три различни институции, са некоректни", заяви Портних.

Кметът каза още, че е бил подложен натиск още като общински съветник, когато с негово съдействие в новия Общ устройствен план на морската столица, Морската градина е оцветена в зелено до резиденция "Евксиноград", което означава пълна забрана за строителство. Портних съобщи, че след решение на Върховния административен съд, влизането на автомобили в Морската градина е окончателно забранено.

 

#морска #Градина #Варна #документи #строеж