Нова порция сняг и минусови температури във вторник

4 януари 2016, понеделник / 14:08;
Нова порция сняг и минусови температури във вторник

Нов средиземноморски циклон отново ще усложни метеорологичната обстановка през нощта. Започналите от запад снеговалежи във вторник ще обхванат страната, като с повишението на температурите на места в Югоизточна България и по Черноморието снегът ще премине в дъжд и ще има условия за поледици. Още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България, съобщиха от НИМХ.

По-късно през деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя отново ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Минималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а в Южна – между минус 5° и 0°. Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 5-6°.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра около минус 2°.

По Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад.