Обратно към пълната версия на статията »

Няма постъпили в "Пирогов" заради нараняване от пиротехника

Няма постъпили в "Пирогов" заради нараняване от пиротехника
A A+ A++ A

В новогодишната нощ в "Пирогов" не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия. Незначителен е броят на хората, потърсили медицинска помощ вследствие на употреба на алкохол. Това каза по време на традиционния новогодишен брифинг на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” д-р Стоян Сопотенски, зам.-директор, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата.

Според д-р Сопотенски, 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ седем, от които са хоспитализирани. По думите му, в хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията са потърсили помощ 10 човека, трима от които с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции. За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт, двама, от които през изминалата нощ. Според д-р Сопотенски, 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и това е ясен белег, че те разпознават лечебното заведение като място, където ще получат адекватна медицинска помощ. В шокова зала не е приет нито един пациент.

Това според Сопотенски, е знак, че през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора. За изминалата година има ръст на неосигурените хоспитализирани лица – те са с 20 души повече от изминалата година, като общият им брой за 2015 г. е 323 души. Според д-р Сопотенски, средно около 320 хил. лв. са стрували на болницата тези неосигурени пациенти. На брифинга в лечебното заведение д-р Сопотенски изтегли късмет за УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” от новогодишна баницата с късмети. 

#Пирогов #пиротехника #катастрофи