Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев откри команден център на „Хюлет-Пакард“ в България

Плевнелиев откри команден център на „Хюлет-Пакард“ в България
Президентът Росен Плевнелиев откри в София команден център за управление на критичните процеси на „Хюлет-Пакард“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев откри в четвъртък, 19 април, команден център на „Хюлет-Пакард“ в Бизнес парка в София.

Плевнелиев откри команден център на „Хюлет-Пакард“ за наблюдение и управление на критични технологични процеси (процеси, без които бизнесът, който все повече разчита на ИТ технологиите, не може да извършва адекватно работата си), пише technews.bg

Центърът е втори по рода си в света, който „Хюлет-Пакард“ създава, и е уникален както заради върховите технологии, внедрени в него, така и заради факта, че висококвалифицирани български специалисти ще управляват протичането на технологични процеси, критични за работата на глобални предприятия във финансовата сфера, индустрията и телекомуникациите. Центърът е с капацитет от 150 работни места.

Той гарантира по-добро вземане на решения при управлението на критичните технологични процеси на клиентите на компанията.

Центърът е оборудван с най-съвременни хардуерни и софтуерни технологии, за да анализира и обобщава данни и да обменя информация в реално време с останалите центрове на „Хюлет-Пакард“ в света.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #команден център #България