Обратно към пълната версия на статията »

Сидеров и Чукулов вече под домашен арест срещу 6 000 лв.

Сидеров и Чукулов вече под домашен арест срещу 6 000 лв.
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) пусна срещу 6000 лева гаранция за лидера на ПП "Атака" Волен Сидеров и за съпартиеца му Десислав Чуколов, предаде БГНЕС.

Съдът реши, че има данни, че са автори на престъплението, но няма опасност да се укрият, или да влияят на свидетели, защото повечето от тях вече са разпитани.

Пети състав на СГС със съдия Веселина Ставрева започна късно вечерта във вторник съдебното заседание по разглеждане на искането за налагане на мярка за неотклонение на Сидеров и Чуколов, както и на внесената жалба срещу задържането им за срок до 72 часа. Двамата бяха въведени в съдебната зала с белезници.

По-рано във вторник, в 16.50 часа, в СГС постъпиха жалби от адвокатите на депутатите от партия „Атака” срещу задържането до 72 часа на двамата обвиняеми. Незабавно е изискано делото от СГП за образуване на съдебно производство. Междувременно Софийска градска прокуратура внесе и искане за постоянна мярка "задържане под стража" за двамата. С оглед процесуална икономия, казаха от пресслужбата на съда, двете производства ще се гледат едновременно тази вечер.

Вчера Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители от "Атака" за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка. Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр. София в сградата на НАТФИЗ.

На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си, съобщиха от прокуратурата. Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.


#Сотир Цацаров #Десислав Чукулов #Волен Сидеров #СГС #гаранция #НАТФИЗ