Обратно към пълната версия на статията »

Борисов посреща премиера на Молдова Владимир Филат

Борисов посреща премиера на Молдова Владимир Филат
Предвижда се след края на разговорите между Бойко Борисов и Владимир Филат (на снимката) да бъде подписано споразумение за сътрудничество при бедствия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов посреща премиера на Република Молдова Н.Пр. Владимир Филат, който пристига на официално посещение в България.

Основна тема на разговорите, които ще се проведат в четвъртък, ще бъде развитието на двустранните отношения между България и Молдова и задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предвижда се след края на разговорите да бъде подписано споразумение за сътрудничество при бедствия и да се проведе съвместна пресконференция на Бойко Борисов и Владимир Филат.

В българската делегация участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Водената от Филат делегация включва Юрие Лянка, заместник министър-председател и министър на външните работи и европейската интеграция, Василие Бумаков, министър на селското стопанство и хранителната промишленост, Лоретта Хандрабура, заместник-министър на образованието, и Октавиан Калмък, заместник-министър на икономиката.

Министър-председателят на Молдова ще се срещне още с президента Росен Плевнелиев и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

#Бойко Борисов #премиер #Владимир Филат #Министерски съвет #Цецка Цачева #Росен Плевнелиев