Обратно към пълната версия на статията »

Първи резултати: ГЕРБ печели Пловдив, Хасково, Шумен, РБ - Плевен

Първи резултати: ГЕРБ печели Пловдив, Хасково, Шумен, РБ - Плевен
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приключи вторият тур на местните избори при по-ниска избирателна активност, отколкото бе регистрирана на първи тур.

ГЕРБ печели кметските места в Пловдив, Хасково, Шумен и Видин. Претендентът на Реформаторския блок Георг Спартански побеждава в Плевен, сочат първите резултати на социологическите агенции.

ГЕРБ запазва Пловдив, след като досегашният кмет Иван Тотев води срещу кандидата на ВМРО Славчо Атанасов, сочат екзт пол резултатите на Алфа Рисърч. Първоначално обявената разлика обаче се стопи драстично с нарастване на обработените протоколи. Tотев отново има преднина, но тя е само 51,5% на 48,5%.

В Плевен печели Георг Спартански от РБ срещу досегашният кмет от ГЕРБ. За Спартански са гласували 59.3% срещу 40.7% за кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков.

В Хасково убедително балотажът се печели от кандидата на ГЕРБ Добри Беливанов срещу издигнатия от Коалиция „За Хасково" и подкрепен от Реформаторите Георги Иванов. Добри Беливанов печели на този етап 70.9% от гласовете, срещу 29,1 за Георги Иванов.

В Шумен победител е кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов (66%), сочат данните от екзитпол на "Галъп". Втори в надпреварата за кметския пост остана Иван Иванов от БСП (34)%. 

Във Видин на кметското място сяда кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков с 53.7%. Росица Кирова, издигнатата от коалиция "Единни за промяна" остава втора с 46.3%.

В Пазарджик победител е независимият кандидат Тодор Попов с 55,4%, за кандидата на ГЕРБ Найден Шопов са дали гласа си 44,6%.

В Ловеч Минчо Казанджиев от БСП получава 55% от гласовете, а неговият опонент Корнелия Маринова от ПП ГЕРБ– 45%, сочат данните от екзитпола на „Алфа рисърч”.

В Община Добрич-град изборите печели кандидатът на ПП ГЕРБ Детелина Николова - 51%, а кандидатът на Реформаторския блок Йордан Йорданов – 49%.

ГЕРБ печели и изборите в Перник, където техния кандидат Вяра Церовска е подкрепена от 51% от гласувалите, а Ерик Рангелов от БСП 49%.

В Разград кметската битка печели независимият кандидат Денчо Бояджиев с 51% от гласовете срещу Валентин Василев от ПП ГЕРБ с 49%.

#ГЕРБ #резултати #избори