Фидосова се застъпи за Цветанов

Фидосова се застъпи за Цветанов
„Да не заклеймяваме предварително дали има или няма полицейско насилие, защото непрекъснато се говори за това през последните дни“, каза Фидосова. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Цветан Цветанов не трябва да бъде отстраняван от поста министър на вътрешните работи,  заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и подчерта, че Цветанов има подкрепата на ГЕРБ.

„Не трябва да бъде отстранен, цялата парламентарна група твърдо стоим зад министър Цветанов“, каза Фидосова, цитирана от БГНЕС.

„Нека да се видят къде са грешките и на кого. Има професионален състав, има политически състав на МВР, трябва да се види, ако има виновни лица, да се констатира и да бъдат наказани“, допълни Фидосова. Според нея комисията трябва да бъде оставена да работи.

„Да не заклеймяваме предварително дали има или няма полицейско насилие, защото непрекъснато се говори за това през последните дни“, каза още тя.

Според нея нека да има дебат по доклада, който ще представи комисията.
Фидосова смята, че трябва да има комисия, в която обективно да се разгледат и да се представят всички факти, известни по трите случая, да се направи изслушване на длъжностните лица, професионалния състав на МВР, както и на всички служби, които са работили по тях, за да се изясни истината и да се покаже на обществото.

„Няма да се скрие абсолютно нищо в тази комисия“, потвърди тя и добави, че целта е публичност и прозрачност.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ каза още, че няма да позволят да продължават спекулациите и опитите за нагнетяване на напрежение, както и да се търсят политически дивиденти от определени политически сили в българския парламент.

„Ако има допуснати грешки – очевидно, че има случаи, по които има и допуснати грешки, да се анализира защо са се случили, за да може съответното политическо ръководство да вземе необходимите мерки за отстраняването им“, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

#Искра Фидосова #Фидосова #заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници